BLI med!

Vi ønsker at Godhetsuka lett skal kunne gjennomføres på alle skoler og studiesteder. Dere bestemmer selv om dere vil arrangere en, tre eller fem dager med Godhetsaktivteter i løpet av Godhetsuka. Her finner dere finne tips til ulike Godhetsaktiviteter, alt etter hva som passer til deres skole eller studiested.

 

GODHETSAKTIVITETER

Her har vi kommet med noen forslag til hva dere kan gjøre i løpet av uken, men det er bare forslag. Dere står helt fritt til å velge fra de ulike aksjonene som vi har foreslått, eller la kreativiteten komme over dere å gjøre noen ting som ikke står på listen vi har laget. Vi vil likevel anbefale at dere velger litt variasjon i hvilke kategorier dere velger aksjoner fra, så dere ikke bare gjør ting som er hemmelig eller bare står å deler ut noe.

 

Dele ut godhet

Her får elevene muligheten til å glede sine medelever litt ekstra i løpet av en skole og studiedag, med å dele ut godhet. Her kan du finne et knippe gode ideer til hva å dele ut, alt i fra boller og kaffe til andre mer kreative forslag. Du vil se at dine medelever blir overrasket og gladelig tar imot din godhet!”

Hemmelig godhet

Å gjøre godhet i all hemmelighet - fordi det handler ikke om å bli sett, hedret eller rost. Det handler om å glede din neste på skolen og studiestedet. Det handler om godhet for godhetens skyld. Tenk å bli overrasket med en godhets-gave uten å vite hvor den kommer fra? Det er gøy det!

godhet etter skoletid

En god øvelse på å forstå at godhet handler om en livsstil. De gode gjerningene fortsetter også etter skoletid og utenfor godhetsuka, og du har muligheten til å invitere noen inn til din verden på din fritid!

godhet til staben

Det handler ikke om hvilken lærer man liker eller ikke liker, ikke har god kjemi med etc. Godhet er for alle! Jesus gjorde ikke forskjell på folk, og det tenker vi heller ikke å gjøre. Kanskje dette er din/deres mulighet til å også glede en lærer som du ikke kjenner så godt? En lærer- uansett hvem, fortjener å bli løftet for den gode jobben de gjør og for å utruste deg til det voksne livet. Vis det!:)

 

Legge lapper med teksten: takk for at du gjør det lille ------- ” Der streken kommer kan man lime på en extra tyggis.

Praktisk godhet

Tenk hvor overraskende det vil være for en vaskehjelp, vaktmester eller rektor å få spørsmålet om det er noe dere kan hjelpe eller avlaste med - bare fordi. mest sannsynlig er det ikke hverdagskost, og gleden og overraskelsen vil sette spor hos de ansatte - garantert!

noe alle kan gjøre

Kom sammen, bruk fantasien! Her er mange gode forslag til dere, men dere har helt sikkert mange gode forslag til godhets-handlinger som dere titt og ofte har tenkt på å gjøre sammen som skole-og studentlag. Well, no is the time!  Masse lykke til med GODHET!

  • Kjøpe en brus til noen du ikke kjenner, når du selv er i kantina.

  • Ta med en ekstra kaffe, når du skal kjøpe kaffe.

  • Betal for medeleven bak deg i køen.

  • Lunsj til en medelev - Spander en god lunsj hjemmefra eller fra kantina, til en du ikke kjenner eller en du ikke kjenner veldig godt. PS. Ikke bare et bare skiver med brunost eller svett gulost.

  • Bær sekker og vesker for folk

  • Dersom du ser noen som har mye å bære på, spør om du kan hjelpe vedkommende med å bære opp trappen, til bilen eller dit vedkommende skal.

  • Oppmuntrende epost - Skriv en epost alene eller sammen med noen andre, hvor du skriver oppmuntrende ord og takker rektor eller lærer for alt det gode du kan tenke på.

  • Tagg en medelev på sosiale medier - Legg ut et positivt bilde av en medelev du er takknemlig for, og takk vedkommende enten på Facebook, Instagram eller begge deler. Vær konkret med hva du takknemlig for, ikke bare si noe om utseende, men om person.

  • Bare si det - Når du tenker noe positivt om menneskene rundt deg, ikke bare hold det i deg, men si det ut. Dersom noen ser bra ut, gjøre noe bra eller betyr noe for deg, sett ord på det og si det til dem.