GODHETSAKTIVITETER

Vi ønsker at Godhetsuka skal kunne gjennomføres på alle skoler og studiesteder! Her har vi funnet en rekke ideer og forslag til gode ting dere kan gjøre for deres skole!

 

Dele ut godhet

En måte å vise godhet på kan være så konkret som å gi noe helt konkret. Her er et knippe gode ideer til hvordan dette kan se ut!

Kake i kantina

Bestill inn en stor kake fra et bakeri, eller lag en kake selv. Inviter til fest i kantina.

God morgen kakao til medelever

Lag masse kaffe eller kakao - Stå ved inngangen til skolen og spre glede en kald morgen!

Godhet på pinne
Del ut en ”godhet på pinne” til alle elevene og lærerne på skolen!
Tips: Søstrene Grene har i mange farger og varianter til 1kr pr stk.

Vaffelbar
Dekk et bord i kantina med gråpapir som duk, deretter kan du dekke på med vafler, bær, sauser og mye mer. En enkel, men veldig stilig måte å vise sine medelever at man setter pris på dem!

Grønnsaker og dip i kantina
Sett opp deres egen ”grønnsaker og dipbar” i kantina. Her bruker dere ulike typer grønnsaker, og dere kan bruke flere typer dip!

Love Hearts Invasion
I løpet av hele skoledagen - sørg for at skolen er invadert av ”love hearts”. I kantina, i garderobene, ved vasken og i klasserommet!

God morgen - pose
Del ut en papirpose med feks eple, banan, energisjokolade og en juice. Skriv gjerne en hyggelig hilsen på papirposene, som ”Du er bra!” eller ”Ha en nydelig dag”!

Til de som tørster
Sett opp 1-3 bord på ulike steder på skolen og fyll bordene med gratis vannflasker!

Ta deg en Smartie
Dette er noe dere kan gjøre i deres egne klasser. Del ut et kort med teksten: ”Heldige meg som får ha en ‘Smartie’ som deg i klassen!”

Marshmellows i skolegården
Ha med bålpanne og masse marshmellows, og del dette ut i midttimen til alle som vil ha!

Hemmelig godhet

Å vise godhet handler ikke om å selv få oppmerksomhet. Tenk så morsomt å glede andre uten at de skjønner hvor det kommer fra!

Mission possible
Velg en person på skolen som dere tenker har behov for å erfare Guds godhet. Gjør en godhets-handling hver dag for denne personen i løpet av Godhetsuken!

Godhetsbot  Last ned og print ut Godhetsboten, skriv noen hyggelige ord på den og legg under vindusviskerne på biler i skolegården!

Godhetsbot
Last ned og print ut Godhetsboten, skriv noen hyggelige ord på den og legg under vindusviskerne på biler i skolegården!

Toalett-oppmuntring
Kjøp duftlys, lag en kurv og fyll med ulike produkter for dame/herre og heng opp lapper med positive sitater og gode ord på speilet!

Post-it lapper på skap
Skriv noen oppmuntrende ord, enten til random medelever eller til noen du kjenner - og fest dem på skapet deres på skolen. En enkel, men veldig fin oppmuntring å få!

En pose godhet – bare fordi.

En liten gave, for å oppmuntre og spre kjærlighet. Fyll posen med en spennende liten gave, noe godteri eller annet. (Som du kan kjøpe selv eller bestille fra oss), sammen med et lite kort med teksten ”en pose godhet – bare fordi.”

Godhetsdrikke – it’s on me.

Hver 4 eller 5 person som kjøper seg drikke i kantina denne dagen - vil få gratis drikke av dere. Dere allierer dere med dem som jobber i kantina, og blir enig om antall drikker og betaler for dette i forkant. Alle som får en gratis drikke, vil også få et lite kort med hilsen ”it’s on me” + godhets-logoen.

Fruktkurven

Sett en stor skål/kurv med deilig frukt på fellesrommet på lærerværelse eller på kateteret til en bestemt lærer. Lag et stilig skilt eller gjør det enkelt - skriv på et ark “Go bananas” og sett oppi kurven.

Cupcakes in a box

Legg en nybakt muffins eller cupcake i en liten cupcake-boks. Gi denne til ulike personer som dere ønsker skal bli oppmuntret. Legg gjerne med et lite Godhets-kort!

godhet etter skoletid

Godhet trenger ikke begrenses av timeplanen din - la godheten få bli en livstil, slik at den påvirker alle deler av livet!

godhet til staben

Godhet er for alle - også lærere! Jesus gjorde ikke forskjell på folk, og det vil ikke vi heller gjøre. Her handler det ikke om hvilken lærer man liker best, men å gjøre noe fint for de som hver dag legger ned tid og krefter for å utruste dere til voksenlivet!

 

Potteplante med teksten: Thank you for making us grow.

En krukke med smarties, og teksten ”takk for at du gjør oss til smarties”.

Gavekort på: Middag for to til rektor / eller til hele familien.
Gi et gavekort til rektor hvor dere overrekker en middag på en ok+ restaurant for to personer. Dersom dere ønsker å gjøre noe mer utfordrende - spør rektor om dere kan lage en god middag for h*n og familien.

Staff shout-out
Gå sammen og bli enig om en lærer dere ønsker å løfte med godhet. det kan være en lærer dere alle tenker har gjort mye for dere gjennom året. Skriv ned alt dere kan komme på som er bra med læreren, og skriv dette på post-it lapper i ulike farger. Få dermed tilgang til en kritt-tavle på et tidspunkt der læreren ikke er tilstede. Skriv på tavla “ SHOUT OUT” og klistre alle post-it lappene spredt på tavla. En veldig hyggelig overraskelse å få for læreren når den kommer tilbake til rommet! Et annet alternativ er også å skrive post-it lapper med kvaliteter dere mener er bra med ALLE lærerene, og gjør tilsvarende på tavle - men da på tavla i fellesrom til alle lærerene. NB! dette alternativet er kun bra om dere kjenner og har et forhold til samtlige lærere. Hvis ikke blir noen utelatt, og det er vondt. Dette må oppleves som godhet, og bare det:)

Et syltetøyglass/krukke med blyanter, og teksten ”teacher you’re just write for us.”

Bestill hos oss flotte lærer-kort med ferdige trykket oppmuntringer.

Ramme et slik bilde inn og gi som gave til læreren. Et flott bilde å sette på lærerkontoret.

Teksten kan eksempel være “ I teach. What is your superpower?”.

Et utvalg av 10-20 ulike bilder med oppmuntrende lærersitater på.

Snop på lærerværelset eller på kontorplassene
Kjøp inn noen kilo smågodt. Her kan du enten legge alt i en stor skål på felleslærerværelset, med en hyggelig felles hilsen til alle lærerne. Eller du kan pakke litt godteri i små cellofanposer, og sette på kontorplassene til alle lærerne.


Tips:
Søstrene Grene, TGR, Upstairs og Nille selger cellofan gaveposer i mange varianter og størrelser. Disse er fine å fylle med godteri. Selges i pakkevis med 6-10 poser i hver pakke.
Kikk gjerne etter butikker som har billig kilopris på smågodt, som eks Europris.

Staff shout-out 2
Bestill hos oss små fine kort hvor det står “ Staff Shout Out til: og med underteksten “ hvorfor”. Her får dere muligheten til å legge en slik lapp på pulten til læreren og gi han/henne en shout out og også hvorfor han/hun får shout out.

En kopp med en oppmuntrende personlig hilsen til en lærer, med noe godis i. Denne pakkes inn i en pose, med teksten: ”Thanks a ”latte” for being such a great teacher”.

Legge lapper med teksten: takk for at du gjør det lille ------- ” Der streken kommer kan man lime på en extra tyggis.

Legge lapper med teksten: takk for at du gjør det lille ------- ” Der streken kommer kan man lime på en extra tyggis.

Kake på felles lærerværelse
Bak sammen eller kjøp inn en stor kake til lærerne på skolen. Sett den inn på oppholdsrommet til lærerne, sammen med et hyggelig kort.

LIKE en lærer
Vis lærerne deres at dere setter pris på dem ved å poste et bilde av læreren på facebook. Del her hva du liker ved læreren din. Kjente og kjære vil trykke på “liker” knappen og du har nettopp fått utført en “LIKE - en - lærer- tirsdag “ eksempel.

En hvit eller ensfarget kaffekopp, og med tusjer til porselen
En ekstra hånd: To hender teipet rundt en gave, med navnet til læreren og teksten: ”(navn) you deserve a hand” (Spesielt til en kvinnelig lærer, med en god håndkrem som gave)

Godhets-gave SPA
Hør med skoleledelsen eller se etter om noen av de ansatte på skolen din kunne trenge en oppmuntring, gjerne noen dere ikke kjenner selv. Kanskje en vaskedame, vaktmester eller en lærer. Kjøp et gavekort til spabehandling, og gi sammen med et hyggelig kort og noe godt å spise, godteri eller lignende.. Se her for inspirasjon til hvordan dere kan gjøre dette:

Forhør dere på en diskre måte om hva personen setter pris på og om han/hun liker spa. Om ikke, finn en annen denne gaven kan passe for - og/eller se om du kan finne en mer passende gave oppmuntring til akkurat denne skole-ansatte.

God morgen kaffe til lærerne
Lag masse kaffe, og stå ved parkeringsplassen til skolen der alle lærerne parkerer. Sørg for å være i god tid før skolen begynner, og ha nok drikke til alle sammen. Møt dem med kjærlighet og et stort smil, mens du gir dem en kaffe og en god morgen. Dere kan også gjøre det lille ekstra, og åpne døren eller servere en sjokolade bit sammen med kaffen.

Praktisk godhet

Tenk hvor overraskende det vil være for en vaskehjelp, vaktmester eller rektor å få spørsmålet om det er noe dere kan hjelpe eller avlaste med - bare fordi dere vil! Gleden og overraskelsen vil sette spor hos de ansatte - garantert!

ENKLE TIPS TIL EN HVERDAG FYLT MED GODHET

  • Kjøpe en brus til noen du ikke kjenner, når du selv er i kantina

  • Ta med en ekstra kaffe, når du skal kjøpe kaffe

  • Betal for medeleven bak deg i køen

  • Lunsj til en medelev - Spander en god lunsj hjemmefra eller fra kantina, til en du ikke kjenner eller en du ikke kjenner veldig godt. PS. Ikke bare et bare skiver med brunost eller svett gulost

  • Bær sekker og vesker for folk

  • Dersom du ser noen som har mye å bære på, spør om du kan hjelpe vedkommende med å bære opp trappen, til bilen eller dit vedkommende skal

  • Oppmuntrende epost - Skriv en epost alene eller sammen med noen andre, hvor du skriver oppmuntrende ord og takker rektor eller lærer for alt det gode du kan tenke på

  • Tagg en medelev på sosiale medier - Legg ut et positivt bilde av en medelev du er takknemlig for, og takk vedkommende enten på Facebook, Instagram eller begge deler. Vær konkret med hva du takknemlig for, ikke bare si noe om utseende, men om person.

  • Bare si det - Når du tenker noe positivt om menneskene rundt deg, ikke bare hold det i deg, men si det ut. Dersom noen ser bra ut, gjøre noe bra eller betyr noe for deg, sett ord på det og si det til dem.