Medium - 3 dager

Bilde 17.jpg

Når dere velger denne pakken, så kjører dere på med godhetsaksjoner tre dager denne uken. Det er helt rått!
Vi har lyst til å komme med noen anbefaling og tips til dere som velger ”medium”. Det kan være lurt å prioritere godhet på skolen og i skoletiden, noe som betyr at dere kan utsette ”praktisk godhet” og ”godhet etter skoletid” til en annen anledning eller ”large-pakken”. Dette er bare våre anbefaling, så om dere ønsker å gjøre noe på disse kategoriene, så kan dere selvfølgelig det. For studenter kan ”Godhet etter skoletid” passe godt. Om dere skulle velge ”praktisk godhet”, så husk at det kan kreve mye planlegging og tid, og vi fullfører alltid det vi starter på.

Vi anbefaler altså å velge godhetsaksjoner fra kategoriene:

  • Dele ut
  • Hemmelig godhet
  • Godhet til staben

Denne pakken krever større bevissthet rundt planlegging av Godhetsuka i forkant, og det er viktig å avklare hvem som har ansvar for de ulike aksjonene og det som trengs til disse. Inkluder flere i dette, og sørg fra at oppgaver og gjennomføring deles.

Konkrete eksempler på hvordan dere kan bygge opp en medium uke:

Dag 1: Kakao eller kaffe til medelever om morgenen. Møt tidlig og ha alt klart på forhånd. Ha en plan på hvem som gjør hva i forkant, av laging av kakao, innkjøp og hvem som gjør hva.

Dag 2: Oppmuntrende lapper m/godis på biler. Lages på forhånd. Ha dem klart til dag 2 og avklar hvem som har ansvaret.

Dag 3: Godteri i skål på lærerværelse. Overrask gjerne lærerne mens de har lunsj, og vær ute i god tid. Tenk så gøy å bli overrasket av elever som kommer smilende med godteriskåler på bordene. Bare fordi.

Eller:

Dag 1: God morgen pose. Velg ut i forkant om hvilke grupper som skal få en god morgen pose. Møt tidlig og spre masse Godhet!

Dag 2: Oppmuntrende lapper på biler.

Dag 3: LIKE en lærer. Avklar og forbered. Hvem promoterer bilde på Facebook? Lurt om alle har hatt en brainstorming på forhånd på gode ord om læreren dere vil oppmuntre. Formulere det dere vil skrive på forhånd, og sitt klar og LIKE når det deles. Sørg for at innlegget deles og løftes. 

Alle disse aktivitetene passer for både ungdomsskole, VGS og for studenter. Men enkelte steder må man selvsagt tilpasse aktivitetene etter sin skole eller studiested.

En medium pakke vil kreve litt planlegging i forkant, men er likevel fullt gjennomførbart med enkel forberedelse. Prøv å gjøre det enkelt å gjøre godt på skolen, det skal jo være kjekt!