Q & A

Hvordan får jeg informasjon om Godhetsuka?

Informasjon om Godhetsuka kan du enten finne ved å se deg rundt her på hjemmesiden eller du kan spørre en av de som jobber i Ny Generasjon eller Laget som du kjenner. Dersom du ikke får svarene du trenger der, så kan du bruke kontaktskjema som du finner her.

Hvordan blir jeg med på Godhetsuka?

Du kan registrere deg for å være med på Godhetsuka ved å trykke her. Dersom Laget eller Ny Generasjon lederen allerede har meldt på din skole, så er det bare å bli med dem. Om du er usikker på om det er noen som har meldt på din skole, så er det bare å sende en melding i kontaktskjemaet.

Jeg kjenner ingen andre på min skole som vet om Godhetsuka, men jeg har veldig lyst til å være med. Hva gjør jeg?

Dersom der er en Laget eller Ny Generasjon gruppe på din skole, så vil vi anbefale at du prater med dem, og spør om de har tenkt på å gjennomføre. Om det ikke er det, så vil jeg anbefale deg å høre med noen du kjenner på skolen, og spør om de vil bli med, og deretter kan dere melde dere på her. Om dere er flere så vil være med, så kan dere også registrere en Laget eller Ny Generasjon gruppe om dere ønsker det.

Hvor mange burde være med å arrangere godhetsuka på skolen min?

Det er ikke noe absolutt minimum på hvor mange som burde være med, men vil anbefale dere å være i hvert fall to som er med på det. Men, vi har mange ulike godhetsaksjoner som kan fungere om du er alene også. Da kan du som eksempel gjøre en av aksjonene fra ”hemmlig godhet” eller ”godhet som alle kan gjøre”. Vi har prøvd å gjøre dette så tilgjengelig som mulig for alle, så du kan gjennomføre Godhetsuka med aksjoner en dag eller alle dagene. Derfor har vi lagd pakkene small, medium, large.

Melder man seg på som enkeltperson eller som skole?

Til Godhet så melder en seg på som skole, men vi vil anbefale godhetsuka på de ulike skolene eller studiestedene til å ha en lokal påmelding for å være med. Dette gjør det lettere for dere å få en oversikt over hvor mange dere er hos dere.

Jeg er gira på godhetsuka, men ingen andre på skolen er gira, kan jeg allikevel være med?

Selvfølgelig er du hjertelig velkommen til å være med allikevel. Vi har mange ulike godhetsaksjoner som kan fungere om du er alene også. Da kan du som eksempel gjøre en av aksjonene fra ”hemmlig godhet” eller ”godhet som alle kan gjøre”.

Jeg vil gjøre en forskjell på skolen min, men har ikke ideer til hva jeg kan gjøre.

Da har du kommet til riktig sted. Gå inn på pakkene øverst på denne siden, deretter kan du se nedover på den siden og bli inspirert over alt du kan gjøre på din skole.

Jeg har ikke penger til å kjøpe inn ting å dele ut på skolen, hvor kan jeg få tak i det fra?

Dersom dere er et lokallag knyttet til skolen deres, så er det mye mulig dere har noe penger som dere kan bruke. Dersom dere ikke har noe lag, så vil vi anbefale å starte en gruppe, og blir dere fem medlemmer da, så kan dere få oppstarts støtte. Vi vil også anbefale dere å spørre i kirken dere går i om de vil gi noe, eller faktisk bruke noe penger fra egen lomme.

Jeg trenger oppfølging fra en voksenperson for å kunne gjennomføre Godhetsuka, hvem kan jeg spørre?

Her kan dere enten spørre voksenkontakten til lokallaget deres, eller dere kan spørre en av de som jobber eller er kontaktperson i Laget eller Ny Generasjon der du bor. Om du fortsatt er usikker, så vil vi anbefale deg å spørre en lærer på din skole som du vet er kristen, og kanskje du kan få noe hjelp derifra. Om det fortsatt er vanskelig, bruk kontaktskjemaet, så kan vi se om vi kan sette deg i kontakt med noen.